English Croatian

 

Ljubotić

Osjetite prirodu.......

Ljubotić je planinski zaseok mjesta Tribanj – Kruščica, smješten na 300 m nadmorske visine u Parku Prirode Južni Velebit i jedino nastanjeno mjesto u planini u ovom dijelu južnog Velebita.
Udaljenost od Nacionalnog Parka Paklenica je 15km.
Mjesto se smjestilo poput zelene oaze između planinskih vrhova do koje se dolazi asfaltnim putem u dužini 3.5 km iz mjesta Tribanj – Kruščica na Jadranskoj cesti.

Par minuta vožnje od civilizacije dođe se u svijet prekrasne nedirnute prirode i ljepote Velebita. Zdrava klima kao spoj planinske i mediteranske, čisti zrak, očuvana priroda, mir, kulturna baština, tradicijske vrijednosti, neiskorjenjeni običaji, gastronomska ponuda .

Nekad centar velikog mjesta Tribanj današnji Ljubotić broji tek nekoliko kuća, vidikovac, groblje sa stoljetnim hrastom, čuvena velebitska mirila, izletište… Polazište je prema mnogim planinarskih vrhovima, mjesto za zahtjevne penjače, rekreativce, šetače, odnosno sve ljubitelje prirode.

Vidikovac

Ukoliko se samo 5 minuta hoda od kuća odmakne u planinu dolazi se do Vidikovca s kojeg se pruža prekrasan pogled na Velebitski kanal i Zadarski arhipelag. Sjednite, odmorite, promatrajte  i osluškujte prirodu!

 

 

Galerija:

 

Ljubotić Ljubotić

Ljubotić Ljubotić

Ljubotić Ljubotić

vidi više...