English Croatian

 

Planinarski ciljevi

Planinari su odredili Ljubotić kao idealno polazište ka planinskim vrhovima. Upravo iz Ljubotića kreću staze prema Stapu, Kamenoj galeriji, Reljinovcu i Reljinoj peći, Crnom i Bilom Sinokosu…

Uz prave planinarske staze postoje i lakše staze za rekreativce i ljubitelje prirode kao što je šetnja do zaseoka Bristovac i Križ ( lagano).

Za one koji vole malo više hoda već za sat vremena planinarenja od kampa očekuje ih britkiji zrak nakon čega je užitak u jelu veći.

Na 600 m nadmorske visine posjetitelji mogu planinarenjem doći do zaseoka Reljinovac gdje su nekad živjeli Gazići. Od Ljubotića do Reljinovca potrebno je nekih sat vremena rekreativnog planinarenja po uhodanoj stazi (srednje teško) i dolazi se do mjesta gdje se nalazi Reljina peć – mala krasna spilja, za koju se nadamo da će u skoroj budućnosti moći primiti svoje posjetitelje.

Jedno od omiljenijih planinarskih ciljeva je brdo Stap koje se nalazi cca 3 h hoda udaljeno od Ljubotića. Na Stapu se nalazi prihvatna koliba koju je napravio umjetnik i veliki zaljubljenik u Velebit Slavko Tomerlin Tatek. Ovaj istinski planinar oslikao je unutrašnjost kapelice na ljubotičkom groblju te napravio nadgrobni spomenik u obliku planine Stap.

 

 

Galerija:

 

Planinarski ciljevi Planinarski ciljevi

Planinarski ciljevi Planinarski ciljevi

Planinarski ciljevi Planinarski ciljevi

Planinarski ciljevi

vidi više...